Online schaakclub

Elk lid kan meespelen aan externe en interne competities/ activiteiten die georganiseerd of aan deelgenomen worden door de Belgische online schaakclub op het online schaakplatform van lichess. Deze competities/activiteiten worden aan elk lid op voorhand gemeld.

Elk lid kan op elk moment van de dag het virtueel schaakhuis van de Belgische online schaakclub betreden. In dit virtueel schaakhuis kan je met andere leden schaken, praten , lessen volgen…. Hiervoor gebruiken we het platform van MyVCC waarvoor je wel een google-account nodig hebt. De toegang (kamer) wordt gegeven van zodra je lid bent geworden.

• Je komt terecht in een vriendengroep van schakende Belgen die ondertussen al meer dan 600 leden telt.

Lid worden is helemaal gratis en doe je in 2 stappen.

• Je maakt eerst een gratis account aan door op deze link van Lichess te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen.
  • Vervolgens klik je op de link het Belgisch vriendenteam en duw je op de knop “word lid van het team”.

Proficiat, je bent nu officieel lid van de Belgische online schaakclub. Vanaf nu krijg je regelmatig updates over de competities via je lichess-account en ook de toegang tot het virtueel online schaakhuis van de Belgische online schaakclub.

Wat wordt verwacht van de leden?

• Respect t.o.v. elkaar en naar andere schakers als je met je account actief bent.
  • Deelname aan activiteiten is volledig vrijblijvend en ook het afzeggen van het lidmaatschap kan onmiddellijk en zonder voorafgaande notificatie.
  • Maak plezier met het schaken, creëer zelf nieuwe schaakinitiatieven of leer gewoon iets bij over het schaken.