Sessie over het Benko-gambiet

De volgende sessie in de onlineschaakclub is gepland op maandag 22/03/2021 om 20u00. Doelgroep zijn de clubschakers tussen 1200 en 1800 (Belgische) elo.

Op algemene aanvraag gaat het deze keer over openingen, meer bepaald over het Benko-gambiet.

Met de Benko offert zwart een pion in ruil voor een druk op lange termijn. De witspeler staat voor een keuze tussen

• Een principiële aanpak: het pionoffer aanvaarden en de druk op de stelling trachten te weerstaan
  • Een dynamische aanpak: voluit kiezen voor de tegenaanval
  • Een rustige aanpak: het pionoffer weigeren en de typische Benko-strategie neutraliseren

Anders dan veel andere openingen hoeft de Benko-speler geen ellenlange zettenreeksen te memoriseren. In het Benko-gambiet zijn een goed begrip van de ideeën en de langetermijnstrategie belangrijker zijn dan concreet studiewerk.

Inloggen gebeurt nog steeds via de West-Vlaamse onlineschaakclub (https://myvcc.be/ room name: ligawvl; de sessie vindt plaats in Kamer 1 links onderaan)

Een reactie achterlaten